بک لینک چیست؟ تاثیر بک لینک بر سئو
بک لینک چیست؟
یکی از پرکاربردترین عبارات در دنیای بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئو است. در حال حاضر مفهوم بک لینک برای بسیاری از فعالان حوزه وب بحثی چالشی است. امیدواریم در این مقاله بتوانیم به درستی بیان کنیم که بک لینک چیست و چه تأثیر مثبت یا منفی میتواند بر روی رتبه سایت در موتورهای جستجو داشته باشد.
بک لینک ها در اصل لینکهای ورودی به وبسایت شما از سایر وبسایتها میباشند. هنگامی که یک صفحه وب آدرس صفحه وب شما را در سایت خود قرار میدهد به گونهای که با کلیک بر روی آن آدرس به صفحه وبسایت شما هدایت شود آن آدرس به عنوان یک بک لینک در نظر گرفته میشود. در گذشته بک لینک یک مفهوم فوقالعاده مهم و حتی میتوان گفت مهمترین معیار ارزیابی رتبه وبسایتها در موتورهای جستجو بود، اما امروزه با تغییر الگوریتم موتورهای جستجو و بهخصوص گوگل اندکی از این اهمیت کاسته شده است. هرچند که هنوز هم بک لینک مناسب میتواند تأثیر چشمگیری در افزایش رتبه وبسایت و بهبود سئو ی خارجی داشته باشد.
تفاوت بک لینک فالو و نوفالو
بک لینک فالو :
برای درک بهتر لینک های نوفالو و فالو ابتدا نیاز داریم که درباره چگونگی کار لینک ها در حیطه سئو بپردازیم. وقتی یک سایت لینکی از یک سایت دیگر کسب می کند، آن سایت در سئو کمی ارتقا پیدا میکند. اگر هرکدام از این لینک ها را یک امتیاز در نظر بگیریم، می توان گفت که کسب لینک های بیشتر به معنی کسب امتیاز بیشتر در سئو است.
گوگل به این لینک ها توجه می کند، آنها را میشمارد و بررسی میکند که از چه سایتهایی هستند. گوگل اینطور تصور میکند که اگر افراد زیادی به یک صفحه مشخص لینک دهند پس آن صفحه، یک صفحه خوب است. از آنجا که گوگل همواره میخواهد بهترین نتیجه را به شما نشان دهد، پس آن صفحه را به بالاترین نقطه در نتایج جستجو میرساند.
گوگل فاکتور پیج رنک را ایجاد کرده تا با استفاده از آنها ارزش لینکها را اعلام کند. هر چه که ارزش و اعتبار لینک های ورودی بیشتر باشد، ارزش سایت شما نیز بیشتر خواهد بود.
حال می توانیم لینک فالو را تعریف کنیم. لینک های فالو به عنوان امتیاز شمرده می شوند. آنها اعتبار سایت مبدا را به مقصد منتقل می کنند و باعث افزایش اعتبار سایت مقصد میگردند. در نتیجه سایت مقصد در نتایج جستجوی گوگل، رتبه بالاتری را کسب خواهد کرد.
بک لینک نوفالو :
هنگامی که افراد به اهمیت لینکهای اشاره کننده به وبسایت پی بردند، برخی از سایتها و یا افراد به طور افراطی از آنها استفاده کردند و شروع به دریافت لینک به هر طریقی کردند؛ آنها لینکها را میخریدند و افراد تا آنجا که میتوانستند سعی میکردند از هر وبسایتی بک لینک بگیرند، از کامنتها سوء استفاده میکردند و غیره. بدین طریق آنها میتوانستند رتبهبندی موتور جستجوی خود را افزایش دهند. موتورهای جستجو این تاکتیک را متوجه شدند و تگ نوفالو را برای کمک به جلوگیری از این فعالیتها معرفی کردند. از این رو، کارشناسان گوگل به نام متکاتز (Matt Cutts) و جیسون شلن (Jason Shellen) در سال ۲۰۰۵ ، تگ نوفالو را معرفی کردند.
یک لینک نوفالو ارزش HTML را دارد و به رباتهای موتورهای جستجو دستور میدهد این لینک را دنبال نکنند. بنابراین با استفاده از این دستور، لینکی که از وبسایت دیگری به وبسایت ما داده میشود مورد تأیید ما نیست و به موتورهای جستجو اعلام میکنید که این لینک نباید در پیج رنک محاسبه شود، اما همچنان ایندکس این صفحات در موتورهای جستجو انجام میشود. این لینک اساسا برای کاهش اثر بخشی انواع خاصی از اسپمها در موتور جستجو معرفی شد، بنابراین بهبود دهنده کیفیت نتایج موتور جستجوست. در نهایت شما اسپم کمتری را دریافت خواهید کرد و وبسایت شما بهبود خواهد یافت. همچنین موتورهای جستجو سایتی را که از لینکهای فالو بیش از حد استفاده میکند و به نظر برسد اسپمگونه باشند، به شدت مجازات میکند. افراد میتوانند بر روی لینک نوفالو کلیک کنند و منتقل به سایت دیگر شوند اما در چشم موتورهای جستجو این لینکها اشاره به هیچ چیز نمیکنند و نیز کراول نمیشوند. با اینکه همچنان اسپم کردن در کامنت وبلاگها وجود دارد، اما ایجاد تگ نوفالو باعث کاهش زیادی در آن شده است. لینکهای نوفالو هیچ لینک juice را عبور نمیدهند؛ همچنین به افزایش پیجرنک و رتبه سایت/صفحه کمک نمیکنند. لینک juice، برای معرفی قدرت یک سایت از طریق لینکهای داخلی و خارجی به کار میرود. در واقع، زمانیکه یک سایت معتبر به شما لینک میدهد، مقداری از اعتبارش از طریق این لینک به سایت شما منتقل میشود. از این رو موجب میشود که اعتبار سایت شما نیز افزایش یابد.
تفاوت لینک سازی داخلی و خارجی
لینک های داخلی (Internal)
لینکهای داخلی تنها به داخل طراحی سایت شما اشاره میکنند و یا بهعبارتدیگر تنها کاربران را به مطالب درون سایت خودتان ارجاع میدهند. برای مثال نوار منوی موجود در صفحه شما شامل تعداد زیادی لینکهای داخلی است و همچنین لینکهایی که از داخل یک صفحه وبسایت شما به محتوای صفحه دیگری از وبسایت شما ارجاع میدهند نیز مثال دیگری از لینکهای داخلی هستند.
لینکهای خارجی (External)
لینکهای خارجی لینکهایی هستند که از یک دامنه (Domain) خاص به یک دامنه کاملا مجزا ارجاع میدهند. مثل لینکهایی از وبسایت شما که به طراحی وبسایت دیگری ارجاع میدهند تا به کاربران صفحاتی را نشان دهند که میتوانند در آنها اطلاعاتی مضاف بر آنچه شما در اختیار آنها قراردادید پیرامون مسئله موردنظرشان به دست آورند. به لینکهایی که از سایر وبسایتها به وبسایت شما ارجاع میدهند نیز لینکهای خارجی گفته میشود البته این لینکها معمولا بانام لینکهای دریافتی (inbound) ذکر میشوند تا با مفهوم لینکهایی که از سایت شما به دیگر سراچهها ارجاع میدهند اشتباه گرفته نشوند.
عوامل موثر در کیفیت یک لینک
Anchor text: انکر تکست٬ همان متن یا عبارتی است که به یک صفحه دیگر لینک میشود. حالا چگونه تاثیر میگذارد؟ وقتی با عبارتی مرتبط با صفحهای که میخواهید به آن لینک بدهید٬ انگار یک سیگنال به گوگل فرستادهاید که این انکرتکست با این صفحه مرتبط است و گوگل میتواند رتبه آن کلمه را با توجه به دیگر فاکتورها افزایش دهد.
Domain Authority: این فاکتور توسط شرکت Moz به وجود آمده است. سن دامنه٬ تعداد لینکهای ورودی٬ کیفیت لینکها٬ فعالیت سایت در شبکههای اجتماعی و .. در افزایش یا کاهش این فاکتور دخیل هستند. این امتیاز میتواند در مشخص کردن کیفیت یک لینک دخیل باشد.
Page Authority: اعتبار صفحه همانند Domain athority توسط شرکت Moz ارائه میشود که در مورد لینکهای ورودی٬ کیفیت آنها و اعتبار کلی همان صفحه مشخص میشود.
دریافت لینک از سایتهای کشورتان: اگر سایتی با زبان فارسی دارید٬ بهتر است لینکهایی که میگیرید از سایتهایی باشند که دارای دامنه .ir هستند. چون شانس شما را برای دریافت رتبه بالاتری در نتایج جست و جوی ایران افزایش میدهند. اما ممکن است باعث افزایش رتبه شما در نتایج جستوجوی بینالمللی نشوند.
تعداد لینکهای داخل صفحه: این که گوگل بداند لینکهای خروجی از یک سایت طبیعی هستند یا خیر٬ توسط فاکتورهای زیادی مشخص میشود. اما در کل٬ تعداد لینکهای خروجی از صفحهای که از آن لینک میگیرید٬ نباید خیلی زیاد باشد و باید نسبت آن با محتوا حفظ شده باشد.
پیج رنک آن صفحه: البته در این که دیگر پیج رنک اهمیتی ندارد شکی نیست٬ اما همچنان یک سیگنال نسبتا تایید شده در افزایش تاثیر لینک هاست. دقت کنید که پیجرنک به صورت مستقیم بر روی رتبه شما تاثیر نمیگذارد٬ بلکه به صورت غیرمستقیم میتواند موثر باشد.
Relations: یکی از مواردی که خیلیها در آن دچار اشتباه میشوند٬ بحث رابطههای بین لینکهاست. لینکها مشخصهای به نام Rel دارند که میتوانیم با آن به موتورهای جست و جو بگوییم که از Link Juice و PR juice ما چیزی برای آن صفحه ببرند یا خیر. حال ممکن است که موتورهای جست و جو رتبه آن صفحه را به واسطه لینکی که شما به آن دادهاید افزایش دهند٬ اما از پیجرنک شما چیزی برای آن صفحه نبرده باشند. در حالت عادی نیازی نیست که حتما در لینک “rel=”dofollow را ذکر کنیم. خود لینکها به صورت پیشفرض Dofollow هستند.
انکرتکست چیست؟
انکرتکست (Anchor text) یا عنوان لینک و متن لینک، کاراکترهایی در یک متن است که قابلیت کلیک کردن را دارد و کاربران را به صفحهای دیگر منتقل میکند. وظیفه اصلی انکرتکست، ایجاد ارتباط بین صفحات است. این کاراکترها فاکتور مهمی در سئو هستند و برای الگوریتم پنگوئن گوگل، بسیار اهمیت دارند. امروزه مدیران سایتها و تولیدکنندگان محتوا به اهمیت انکرتکستها بیش از پیش پی بردهاند؛ اما متاسفانه شیوه صحیح استفاده از این فاکتور را نمیدانند. در این مقاله تلاش میکنیم با معرفی انواع Anchor text و آموزش بهینه سازی آن، به سئو سایت شما کمک کنیم.
انکر به معنی لنگر یا قلاب است و درواقع کلمه مشخص شده را به صفحهای دیگر قلاب میکند. این موضوع در مقالات آموزشی زیاد اتفاق میافتد. برای مثال زمانی که در حال نوشتن متنی درباره Anchor Text و تاثیر آن در سئو هستید، کلمه «سئو» میتواند یک انکرتکست باشد و خوانندگان را به صفحه مربوطه هدایت کند. متخصصان سئو بر این باورند که بهترین نوع متن لینک، کاربر را به صفحهای منتقل میکند که موضوع مشابه یا مرتبط با متن لینک دارد. معمولا انکرتکستها با رنگ آبی و با خطی که زیر متن آنها وجود دارد، مشخص میشوند؛ هرچند امکان تغییر رنگ لینک وجود دارد و بسته به اینکه از کدام کد html استفاده میکنید، میتوانید کلمه موردنظر را با underline یا به صورت ساده نشان بدهید. علت اهمیت انکرتکست در سئو، کلمات کلیدیای است که میتواند به روشهای مختلف در متن لینک استفاده شود. موتورهای جستجو با بررسی کلمات موجود در متنهای لینک، درباره محتوای صفحه وب، تصمیم میگیرند و در صفحه نتایج جستجو، آنها را نمایش میدهند
Domain Authority چیست؟
Domain Authority یا به اختصار DA یک امتیاز برای رتبهبندی وبسایتها است که توسط شرکت MOZ ارائه شده است. این امتیاز پیشبینی میکند یک سایت در نتایج SERP چه جایگاهی خواهد داشت.
امتیاز DA بین ۰ تا ۱۰۰ است و با توجه به معیارهای مختلفی از جمله میزان لینکهای دریافتی تعیین میشود.
توجه کنید که این امتیاز در نتایج گوگل هیچ تاثیری ندارد و گوگل از آن برای SERP استفاده نمیکند.
Domain Authority بر مبنای فاکتورهای زیادی محاسبه می شود، مثلاً Linking root domains و تعداد کل لینک ها که به یک Domain Authority اشاره می کند. از این امتیاز می توان برای مقایسه وب سایت ها و پیگیری روند «قدرت رتبه گیری یک سایت» در مرور زمان استفاده کرد.
Page authority چیست ؟
Page authority معیاری است که توسط سایت moz توسعه یافته و توانسته به سرعت جای Page rank گوگل را در میان کاربران پر کند. این سایت بعد از بررسی فاکتورهای مختلف و با استفاده از الگوریتم های پیچیده امتیازی بین ۱ تا ۱۰۰ به وبسایت شما می دهد. ما این فاکتورها را در یک واژه می شناسیم؛ سئو و یا سئو سایت. امتیاز دهی در سایت moz با استفاده از ربات های هوشمند و همچنین از شمارش تعداد لینکها بدست آمده است. البته فاکتورهای جزئی دیگری نیز در این امتیاز تاثیر گذار هستند که می توان بعنوان مثال ,MozRank MozTrust را نام برد.
پیجآتوریتی چگونه محاسبه میشود؟
پیجآتوریتی به صورت لگاریتمی در پایه ۱۰۰ محاسبه میشود. بنابراین، رشد این نمره از ۲۰ به ۳۰ آسانتر از، رشد نمره از ۷۰ به ۸۰ است. الگوریتم مورد استفاده برای محاسبه Page Authority به طور مداوم بهروز میشود ، بنابراین ممکن است که نمره شما هر از گاهی نوسان داشته باشد.