structured data ( استراکچر دیتا ) چیست ؟

شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
شکل
استراکچر دیتا

structured data  – داده های ساختاریافته

استراکچر دیتا یا داده های ساختار یافته به کدهایی گفته می شود که دارای فرمت مشخصی هستند و به گونه ای نوشته می شوند که قابل درک برای موتورهای جستجو باشند. موتورهای جستجو این داده ها را خوانده و از آنها در نمایش نتایج جستجو بهره می برند.

داده ساختار یافته موتور های جستجو را قادر می سازد علاوه بر اینکه بتوانند در میان سایت شما بخزند بتوانند محتوای آن را نیز درک کنند. حتی موتور های جستجو هم به سختی می توانند محتوای سایت را رمز گشایی کنند زیرا برخی از المان هایی که به نظر ما انسان ها خیلی واضح می آیند، برای ربات های جستجوگر بی معنی هستند. این همان نقطه ای است که داده ساختار یافته اهمیت پیدا می کند.

داده های ساختار یافته مستقیما به صفحات HTML اضافه شده و موتورهای جستجو از این داده ها برای ایجاد قطعات محتوایی کوچک ولی غنی استفاده می کنند. اینها همان قطعات کوچکی از اطلاعات هستند که در نتایج جستجو ظاهر می شوند. داده های ساختار یافته اطلاعات افزوده ای هستند که شما در کنار یک وب سایت و توضیحات متای آن می بینید. برای مثال اگر به دنبال یک رستوران هستید، علاوه بر مشاهده نام رستوران  اطلاعات افزوده ای مانند ساعات کاری، قیمت و امتیاز مثبت بازدید های آن وب سایت را می توانید در کنار نام آن مشاهده کنید.

استراکچردیتا درسئو
استراکچردیتا درسئو

 

چه کارهایی می توانیم با داده های ساختار یافته انجام دهیم؟

با استفاده از داده های ساختار یافته می توانید با گوگل صحبت کنید. شما می توانید به گوگل بگویید که در دستور پخت شما چه عناصری وجود دارند، آماده سازی این غذا چقدر طول می کشد و یک بشقاب از این غذا دارای چه مقدار کالریست. گوگل این داده ها را جمع آوری کرده و تصمیم به نمایش آنها در نتایج جستجو می گیرد.

بنابراین داده های ساختار یافته ابزاری برای ارائه اطلاعات دقیق درباره یک صفحه به گوگل است. گوگل می تواند از این اطلاعات استفاده کرده و نتایج جستجوی بهتری ارائه دهد. همچنین کاربران نیز این داده ها را دوست دارند.

 

schema.org چیست؟

استراکچر دیتا در سئو
schema.org چیست؟

Schema.org در واقع نتیجه همکاری بین گوگل، یاهو، بینگ و یاندکس میباشد. این موتورهای جستجو برای اینکه چندین زبان نشانه گذاری رواج پیدا نکند یک استاندارد نشانه گذاری تدوین کرده اند که مورد قبول همه آنهاست.

این استانداردهای نشانه گذاری پس از اینکه به تصویب برسد، در وب سایت Schema برای عموم منتشر میشود.

لازم به ذکر است که هر گاه یک آیتم به لیست واژگان موجود اضافه شود، دستورالعمل استفاده از آیتم جدید در وب سایت Schema منتشر میشود.

 

JSON-LD چیست؟

استراکچر دیتا در سئو
json-ld-logo درسئو

Json-ld مخفف عبارت JavaScript Object Notation for Linked Data  می باشد که از آرایه های چند بعدی (Multi-dimensional arrays) تشکیل شده است.

این اسکریپت یک فرمت پیاده سازی ساختارهای داده شبیه میکرودیتا (MicroData) و RDFa می باشد. معمولا در حوزه سئو (SEO) بکار می رود و هدف آن پیاده سازی داده ها با فرمت Schema.org می باشد که حاصل تلاش مشترک موتورهای جستجوی گوگل، یاهو و بینگ می باشد برای رسیدن به یک فرمت واحد (Unified Format) برای داده های تحت وب.

JSON-LD چه کاری انجام می دهد؟

اسکریپت جی‌سون-ال-دی (JSON-LD) به داده های موجود در وب ساختار می بخشد و باعث می شود موتورهای جستجو نوع داده های موجود در هر صفحه وب (Webpage) را سریع تر و راحت تر تشخیص دهند و بطور کلی باعث ساختارمند شدن داده های موجود در دنیای وب خواهد شد.

 

چرا استراکچر دیتا در سئو  تاثیر دارد ؟

استراکچر دیتا با بهبود وضعیت دیداری نمایش نتایج در SERP گوگل می‌تواند ۵ تا ۳۰ درصد در افزایش نرخ کلیک سایت یا CTR تأثیر مثبت داشته باشد.

بدین صورت ورودی سایت شما افزایش یافته و رتبه شما در موتورهای جستجو بهتر خواهد شد. البته یکی از الزامات استفاده از استراکچر دیتا برای آمادگی آپدیت‌های بعدی است که ممکن است دسته‌ی زیادی از سایت‌هایی که این مورد رو در سایت خود لحاظ نکرده باشند به‌زودی توسط گوگل جریمه شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *